8 Ağustos 2011 Pazartesi

Cinsel Yaşam

Cinsel yaşam her yönüyle eşlerden her birinin tamamen zevk almasının, hoş vakit geçirmesinin hedeflenmesi doğrultusunda yaşanmalıdır. Sadece erkeğin yada tam tersi sadece bayanın cinsel yaşamdan zevk almasının hedeflenmesi kısa vadede sorun yaratmıyor gibi gözükse de uzun vadede ilişkinin temellerinin sarsılmasına neden olacaktır.
Cinsel yaşamda ilk olarak dikkat edilmesi gereken şey cinsel yollarla bulaşan hastalıklardır. Yoğun ve farklı eşlerle yaşanan cinsel yaşam erkek veya kadın fark etmeksizin her birey için tehlikelidir. Bu tehlike cinsel yolla bulaşan hastalıkların başka bireylere de kolay yolla bulaşabilecek olmasından kaynaklanmaktadır. Cinsel yaşamda tek eşlilik veya bu olmuyorsa korunma çok önemlidir. Bu sağlıklı bir cinsel yaşamın olmazsa olmazlarındandır.
Bazı durumlarda da eşler arasında cinsel yaşamın monotonlaştığı görülmektedir. Cinsel yaşamın bu şekilde monotonlaşması da zaman içerisinde ilişkide ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Bu nedenle eşler cinsel yaşamlarını renklendirmek için farklı masum yöntemler bulabilirler. Cinsel yaşamın renklendirilmesi, bireylerin daha fazla zevk almalarına imkan tanıyacaktır. Bu işlem ise en basitinden cinsel fantezi ürünleriyle kolaylıkla sağlanabilir.
Ayrıca cinsel yaşamda istenmeyen gebeliklerin önüne geçebilmek için mutlaka korunmak gerekmektedir. Çeşitli doğum kontrol yöntemleri vardır. Kişiler bu doğum kontrol yöntemleri kendileri araştırarak bulabilecekleri gibi uzmanlardan da bu konuda destek alabilirler. Cinsel yaşamda kişilerin en çok kullandıkları doğum kontrol aracı prezervatiftir. Prezervatif eczanelerde, marketlerde kolaylıkla bulunabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder